Monday, March 12, 2007

Taustamusiikkia kansannousulle

Auktoriteetti-rock

Älä tukea hae siitä tai niistä!
Ole kova ja siitä ja niistä!

Auktoriteetti-rock!

Älä ole häntä koipien välissä,
vaan pidä häntä koipien välissä!

Auktoriteetti-rock!

Älä ikinä usko niitä tai näitä,
mutta puhu niille niitä ja näitä!

Auktoriteetti-rock!

Hei sinäkin siellä!
Liity meihin, ole edistyksen tiellä!

- Alivaltiosihteeri
- - - - - - - - - - - -

Vaaleja odotellessa, toivoa pidellessä. Sama jatkuu, toki ja aina, vaan toivojan toivossa toive siitä samasta edes kyllin samanlaisena.

Kuunnellessa uutisia läntisestä naapurista, sanoja salakuunteluoikeuksista, ay-liikkeen polkemisesta, pimeästä työvoimasta ja nyt jo hallitukseensa tyystin hermostuneesta kansan suuresta enemmistöstä - toivon riittävän monen lukeneen lehtensä ja ymmärtäneen olla toivomatta ja toteuttamatta porvarihallitusta tännekin.

Kansa tahtoo vaaleissa muutosta, nyt ja aina. Normaali heiluriliikenne on äänestää ensin yhtä ja seuraavaksi äärimmäistä toista - toistaen sama liike jälleen seuraavalla kaudella. Vaan neljä vuotta on pitkä aika, toivoa muutosta siihen väärään muutokseen joka omassa muutoksenkaipuussa on aikaan saatu.

(Ja jos yksikin taho vielä silmät hämmennyksestä ymmyrkäisinä lausahtaa minulle "mutta eihän Perussuomalaisilla ole mitään rasistimeininkiä", alan uskoa entistä enemmän lausahdukseen siitä, että kansa saa juuri sellaiset päättäjät kuin ansaitsee.)

Kaupungilla kaartelu kampanjoinnin loppusuoran häämöttäessä on mielenkiintoinen kokemus; säännönmukaisesti jokaisen teltan väki lähestyy ohikulkevaa persoonaani. Jokaisen - paitsi Kristillisdemokraattien. Säännönmukaisesti. Ehkä en istu ajatukseen parlamentaarisesta Herran Tahdon haluajasta. Kuka tietää, se tietää.

No comments:

Post a Comment