Monday, May 28, 2007

Vain Suomessa se on riskiä vailla

"TVO: Mielenosoituksesta ei turvallisuusriskiä"

Teollisuuden Voiman (TVO) mukaan Greenpeacen maanantainen mielenosoitus ei aiheuttanut turvallisuusriskiä. TVO ei ota kantaa siihen, miten mielenosoittajien pääsy aidatulle rakennustyömaalle oli mahdollista.

'En kommentoi asiaa muutoin kuin että TVO on aina tietoinen, mitä alueella tapahtuu', sanoi Olkiluoto 3:n projektijohtaja Martin Landtman STT:lle."
- - - - - - -
Nyt onkin selvittämättä enää se, kuka pahat aktivistit paikalle päästi; kanttiinin vanha Maisa, porukkaa siivoojiksi luullut huoltomies Kalle-Petteri vai varhaiseen aamuvuoroon tullut Risto Rivityöläinen; "kun ei sitä pirukaan jaksa pysyä kartalla siitä että keitä täällä milloinkin on töissä."


"Länsi-Suomen läänin lääninpoliisijohtaja Mikko Paatero pitää tapausta periaatteessa vakavana. 'Selvitämme tarkkaan, miten mielenosoittajat pääsivät sisään ja kenen vastuulla alueen vartiointi on.'

Paatero muistuttaa, että työmaa-alueen vartioiminen ei ole poliisin tehtävä. Tapaus antaa kuitenkin Paateron mukaan aihetta tarkastella ydinvoimalatyömaan turvallisuustilannetta uudelleen."
- - - - - - - -
Jatkossa varmaa lienee vain se, että hipit ovat yhä pahoja - ja että vain Suomessa ydinvoima on ja tulee olemaankin riskiä vailla. Antaneehan jo ansioitunut työmaiden vartiointi osviittaa siitä, ettei täällä - kuten länsinaapurissa - valmiinkaan voimalan työtehtäviin palkata ketä sattuu tai nähdä syytä satunnaiselle työntekijäkunnan puhallutuksille. Uraani se siellä vain rauhassa halkeaa.

No comments:

Post a Comment