Wednesday, August 22, 2007

Anarkismin anatomiasta

Tervetuloa blogiini, sinä sininen setä tai täti! Tervetuloa toistekin joko kaikessa rauhassa lueskelemaan tai rohjetessaan vaikka kommentoimaan. Jos oikein mielenkiintoisia kirjoitan, pääsisinkö vallan vakituiselle valvontalistalle?
- - - - - - - -
Jaa että mistä on kyse? Lyhyesti sanottuna ja toisen sanoin kerrottuna siitä, että kotomaan poliisi on havainnut hakupalvelin Googlen olemassaolon.

Tiedustelua vuoden 2007 Taiteiden yön mahdollisista varjotapahtumista tehostaessaan poliisikunta on nähtävästi ryhtynyt naputtelemaan Googleen erilaisia hakusanoja ja tarkastelemaan perjantai-illan mahdollista ohjelmaansa ja mahdollisuutta jouhajohtoiseen mediaspektaakkeliin saamiensa hakutulosten perusteella. Hitsi.

Erinäisiin blogeihin on poliisin IP-osoitteesta tultu eritoten Googlen hakusanoin "taiteiden yö anarkismi" ja "katutaiteiden yö". Arvuutella sopii, minkä laadun "tiedustelutietoa" moisella metodilla saadaan tai kuvitellaan saatavan. Maailma muuttuu, Eskoseni - kai sitä on koetettava pysyä aikansa perässä?

Miten sen nyt nätisti sanoisi. Sanotaan vaikka nimimerkki "Rahojensa hassaamisesta suivaantunut veronmaksaja" suulla; tämä taitaa valitettavasti vain tukea käsitystäni siitä, että mikäli jostakin evenemangista ei tiedota viikkotolkulla etukäteen pitkin poikin julkisia nettifoorumeita ja tienvarsia, on poliisi sen olemassaolosta pihalla kuin lumiukko.

Googlettakaa nyt samalla vaikka sana "mellakka". Saattaisi käydä ilmi sekin, ettei kyseessä olekaan ennaltailmoitetun aikataulun ja reitin mukaan etenevä, suunnitelmallinen tapahtumaketju - vaan spontaanisti syntyvä ja spontaanisti etenevä rähäkkä.

No comments:

Post a Comment