Sunday, May 16, 2010

Koko perheen säteilevä piknik -tapahtuma

Useimmille lie tuttu tuo Kauko Röyhkän mainio kesäbiisi, jossa perhe pakkaa autonsa kesäretkelle asianmukaisen täydeksi ja isäkin syö kermajäätelöä. (Kappale, jonka pääni sisäinen jukeboksi pyöräyttää soimaan aina Suomen kesäteillä matkaa taittaessa ja observoidessa takaikkunaa myöten täyteen ahdettuja perheautoja, joiden takapenkeillä pyörivät kiljuvat mukulat, vanhempien leukapielet jatkavat kiristymistään, uimarenkaat ja kylmälaukut ovat pudota ikkunain raoista ja käytetyimmät puheenparret alkavat olla "turvat kiinni, meillä on nyt kivaa!", "ei voi olla taas pissahätä kun vasta justiinsa käytiin" ja "sä vain kuvittelet että sua oksettaa".)

Kyllästyttääkö se hikinen auto tai suomalaisen mökki-idyllin hyttysten syömä todellisuus sinilevän, hyttysten, grillin mustaksi värjäämän makkarapaistoksen ja naapurin urpoilijain vesiskootterein katveessa? Ei hätää - loppukesäksi suloinen Suomenmaa tarjoaa astetta rakentavan koko perheen retkeilykohteen.

Espanjalla on oma Sagrada Familiansa, tuo ikuinen rahallinen moolokinsa ja arkkitehtien kestokäyttöön tehty kiistakapulansa. Pohjoinen serkkunsa, tuo Olkiluodon Monty Python -sketsistä karannut ydinpyhäkkö. Olkiluotoon pystytetään maailman suurinta ja soveliaan kokeiluluontoista EPR-ydinreaktoria; valmistetta, jota esimerkiksi Britannian viranomaiset pitävät liian riskialttiina edes kokeiltavaksi. Suomea, tuota ydinvoiman siirtomaaksi halajavaa pohjoista tasavaltaa, ei moinen haitannut - meillä luotetaan insinöörin viisauteen kuin farisealaiseen ylipappiin ja lasketellaan sujuvaa munkkilatinaa loppuratkaisuista, jotka kyllä työn edetessä hiljalleen selviävät.

Merkkinä jumalisesta uskostaan insinöörin kaikkivoipaisuuteen maamme hallitus on tuonut pöytään ehdotuksen peräti kahden uuden ydinvoimalan rakentamisesta. Terveen kriittisyyden nimissä tarjoammekin tilaisuutta kyseenalaistaa ydinvoimalobbareiden munkkilatina silkalla selkosuomella: vastauksena hallituksen edesvastuuttomaan toimintaan on joukko huolestuneita kansalaisia aikeissa sulkea Olkiluodon tiet vuorokauden ajaksi 28. elokuuta 2010. Pakkaa mukaan lapset, koirat, piknik -korit ja muut tarpeelliset seuralaiset - huvin ja hyödyn mainiosti yhdistävälle retkueelle kesän viime metreillä.

Lisätietoja tarjoaa internetin ihmemaa:
- Olkiluodon blokkausretki

- Olkiluodon blokkausretki virallisemmassa muodossa

No comments:

Post a Comment