Saturday, August 13, 2011

"Falcon HTV-2 - what is it like out there?"

Pidän Sattumasta. Se on, vastavuoroisesti, muodostanut minuun julmanhellän suhteen, jossa inhimillisen kestokyvyn rajojen koettelu kohtaavat britteinsaarille syntyperänsä sijoittavan mustan käytännön huumorin. Silti jaksan pitää siitä. Hänestä. Sattuman Jumaluudesta. Toisinaan Se - Hän - heittäytyy ystävällisemmäksi. Tulee hellitelleeksi, minua ja maailman tieteisviihdehörhöjä, salaliittoteoreetikoita tai vain kausaliteetin mahdollisuuksien janasta harrasteenaan pitäviä.

Yhdysvaltain asevoimain yliäänikone - tiedättehän, niitä Salaisista Kansioistakin meille ysäriteineille tuttuja lentokolmioita - katosi torstain testilennollaan jäljettömiin. Jätti maankamaran taakseen, suhahti ilmakerrostumiin joissa se kykenee taittamaan taivalta jopa 20-kertaisella äänennopeudella ja - puff. Yhteys komentokeskukseen katosi toisella testilennollaan. Päätepisteeseensä, Tyynen Valtameren aalloille, se ei koskaan saapunut.

Tämän verran Pentagon meille paljastaa.

Ja toivoo - epäilyksettä ja vuorenvarmasti - ettei Suuren Yleisön tai Vieraiden Valtojen parissa huomata tähtitaivaan toista suurilmiötä:

Perseidien tähdenlentoparven maksimi tulla koitti samaisena päivänä. 12. elokuuta. Kaiken kukkuraksi samalla taivaalla mollotti täysikuu. Tunnin aikana taivaankantta saattoi halkoa jopa 60 pikku perseidiä.

Sattuma ei anna armoa. Liian monesta yhteensattumasta muodostuu - kiistatta! - johdonmukainen päätelmä. Täysikuu. Yliäänikone. Perseidit. Suvilahden Flow. Humanoidit. Rinnakkaisulottuvuus. Abduktio. Suuri pan-galaktinen ihmissusi! Hyvää matkaa, Major Tom - lähetä postikortti sijainnistasi, jos suinkin kykenet. (Hipstereitä olenkin aina pitänyt hieman ufologisina ilmestyksinä täysiksi ihmisiksi. Päällyshousuina käytetyt pitkätkalsarit ja tv-pöllölasit saavat luonnollisen selityksen: perseidiporukan yritys maastoutua ihmiskunnan joukkoon tuottikin trendinharjan. No. Käy se niinkin.)

Falcon HTV-2:sta kehitetään "nopeaan maailmanlaajuiseen iskuun" sopivaa konetta, joka soveltuisi käyttämään "sekä tavallisia että ydinkärjellä varustettuja ohjuksia".

Lie kaikille parempi, että se helvetinkone kaapattiin Perseidiporukan maailmankaikkeuteen. Joka suhteessa.

No comments:

Post a Comment