Friday, August 12, 2011

Mellakoiva brittikunta: rakas videopäväkirja

Lyhyestä virsi kaunis. Pseudoanalyysista mittavasta kahta kukkeampi. Tyydytään silti, ensin, internetin ihmemaan yhteenvetomahdollisuuksiin ja puheenvuoroihin, jotka sellaisenaan ovat liian kaunoisia käyttämättä jätettäviksi.

Aloitetaan, tarkkuusammunta.

- - - - - - - - -

Rasti nro 1:
Britannian kansantalouden kudelma kertoo omaa tarinaansa: maan hyvinvoivin 10% niittää tileilleen toimeentuloa, jonka kuukausikertymä muodostuu peräti 100% suuremmaksi kuin heikoimmin toimeentulevan 10% väestönosuus. OECD:n raporttiryhmän mukaan Yhdistyneiden Kuningaskuntien onnistuu napata kruunu entisiltä siirtomailtaan - siis kolmannen maailman valtiolta, tiedättehän, persköyhiltä kehitysmailta - yhdellä saralla: emämaa on onnistunut ajamaan itsensä tilaan, jossa tulo- ja sosiaaliluokkien välinen liikkuvuus ja nousu ovat surkeammassa jamassa kuin yhdessäkään toisessa teollisuusvaltiossa. Vaan annetaanpa Maggie Tatcherin, tämänkin taloisrymäkän esiäidin, muistuttaa miksi moinen on sittenkin vain hyvästä:



Väliohjelma matkalla rastille nro 2:
nopea kertausretki kotoisen Taru Tujusen näkemykseen markkinaorientoituneesta Kokoomushumanismista:



Rasti nro 2:

Darcus Howe, 1943 Trinidad & Tobagon sijaintialueella syntynyt agnlikaanipapin poika, kynänheiluttaja ja TV-sektion mediatyöläinen, jakaa Maggian kanssa vain yhden aspektin: kyvyn ottaa ilon irti suoran lähetyksen eduista ja talentin olla sortumatta turhaan korulauselmakiertelyyn. Antaa papan soittaa:
"I don't call it rioting, I call it an insurrection... of the masses of the people. It is happening in Syria, it is happening in Clapham, it's happening in Liverpool, it's happening in Port-au-Spain, Trinidad, and that is the nature of the historical moment."



Rasti nro 3:

“[What] you are seeing at the moment [in the UK] is the first outpourings of distress and disorder of a system which is fundamentally flawed. The protesters are young people who have no prospects whatsoever,” Rodney Shakespeare, a professor of Binary Economics from London, told Press TV."

Tuhannessa uloskirjoituksessa ja analyysissa aukileikattu faktatykitys tuloerojen kovin konkreettisista seuraamuksista komppautuu Press TV:n iltakatsannossa. Tämän videoruudun välkkeen saatte iloksenne valitettavasti vain linkin klikketi-klikkauksen takaa.

Rasti nro 4:

Hengästyttääkö? Istahda hetkeksi klassisen musisoinnin pariin ennen jatkumoa rastille numero puoli kymmenen.



Rasti nro 5:

Värivammaisille katsojille suositellaan silmien sulkemista tai aurinkolasien taa kätkeytymistä. Näin puhujan lievä maitokahvinsävy pitäytyy poissa häiriöasteikolta ja ehkäisee pakkoliikkeenomaisen loggautumisen lähimmälle ihmisvih... korjaan, maahanmuuttokriittiselle forumille.http://www.blogger.com/img/blank.gif

http://www.blogger.com/img/blank.gif

Rasti nro 6:

Hallintoportaan valikoitujen jäsenten onnistuessa viittaamaan kintaalla pienille detaljeille yleisen hulinoinnin osasyistä - sosiaalinen eriarvoistuminen, kasvaneet tuloerot ja muuta sen sorttista humanistidadaa - ja heittäessä tiskiin sen sijaan maalaisjärkeä purskuttavan ehdotelman mellakointiin tai ryöstelyyn syyllisiksi havaittujen tuomitsemisesta kaikkien tukipohjaisten toimeentulomahdollisuuksien ulkopuolelle on jokaisen syytä ryhtyä hiomaan kykyjään epäilyttävän naapurin ilmiantamiseksi:



Ja mikäli se ei auta, voidaan kaupunkialueilta aina sulkea matkapuhelinverkot ja blokata pääsy sosiaalista mediaa edustaville sivustoille. Tiedättehän. Kuten nyt vaikka Syyriassa. Tai Kiinassa.

Kotkanpesä kuittaa - ja palaa asiaan.

No comments:

Post a Comment